top of page

Tien redenen om nu te beginnen met karate bij Karateclub Leopoldsburg ….

Je bent nooit te oud of te jong om met karate te beginnen en je kan in onze club op elk moment instappen. Karate is veel meer dan alleen vechten of plankjes in twee kloppen, integendeel, er zit heel veel variatie in. 10 Redenen zijn er eigenlijk 100 te weinig, maar we hebben niet de intentie om een boek te schrijven, de rest kom je best zelf ontdekken, hopelijk tot snel!

1. Full body workout

Elke training worden er verschillende spiergroepen aangesproken. Als je regelmatig komt trainen zal je snel merken dat je fitter wordt, bovendien geven de lesgevers regelmatig interessante tips om thuis mee aan de slag te gaan.

2. Eigen ritme

Je kan op elke leeftijd instappen. Iedereen traint op haar of zijn niveau en volgens haar of zijn kunnen.

3. Stimulans van de motoriek

Door verschillende bewegingen bijna gelijktijdig uit te voeren wordt de motoriek voortdurend getriggerd.

4. Lage instapkost

Karate is geen dure of elitaire sport, bovendien zijn verschillende formules mogelijk. De rest van het seizoen (tot einde juli) mag je gratis komen proberen.

5.Meer zelfvertrouwen

Door regelmatig te trainen in clubverband zet je samen met de andere sporters stappen die je alleen moeilijk zou zetten. Je zal merken dat je groeit in je kennis en je fysiek, je zelfvertrouwen gaat vanzelf groeien.

6. Warme, vriendschappelijke clubsfeer

We hebben niet enkel oog voor het lid als sporter. Doorheen het jaar organiseren we ook activiteiten die minder karategebonden zijn maar die het samenhorigheidsgevoel eens te meer aan wakkeren.

7. Internationaal geschoolde trainers

Door onze trainers regelmatig naar buitenlandse stages te sturen houden we het karateniveau hoog.

8. Self defense

Karate is in de eerst plaats een zelfverdedigingssport. Tijdens de trainingen wordt hier regelmatig extra aandacht aan besteed.

9. Discipline

Karate is meer dan een sport alleen. De Japanse discipline is legendarisch. Wij zijn geen Japanners maar we verwachten wel een zekere discipline tijdens de trainingen. Hier werken we samen aan.

10. Uitlaatklep

Energie te veel? Heb je nood aan een uitlaatklep zowel fysiek als mentaal? Dan ben je meer dan welkom voor een stevige training of een rustige babbel.

bottom of page